En ny stadsdel

En ny stadsdel växer fram i Kalmar. Linnéstaden. Här bygger vi attraktiva boendemiljöer för såväl gammal som ung. Området skall utöver bostäder innehålla mindre butiker, samhällsservice och vårdboende när det står klart.

Grönskande gårdar

Linnéstaden kommer att få trivsamma, grönskande innergårdar och har gångavstånd till natursköna Skälby. Här skapas varierande boendeformer där utemiljön ges extra omsorg.

Shopping och Service

Kalmar citys restauranger och caféer nås lätt med buss eller en skön promenad. Och när upplevelserna och evenemangen avlöser varandra i Årets sommarstad är de bara en cykeltur bort. All tänkbar service som matbutiker, apotek och annan dagligvaruhandel hos grannen Giraffen köpcentrum, sparar tid i vardagen.

Linnéstaden blir en plats att leva på, inte bara bo.

”Linnéstaden är ett välkommet tillskott i allt mer växande Kalmar. Det kommer att bli en fantastisk ny stadsdel med närhet till stadskärnan. Ett väldigt bra bostadsområde för alla. För barnfamiljen som vill ha närhet till skola- och förskola, för pensionären som vill ha ett stadsnära bekvämt boende och för studenten med cykelavstånd till Linneuniversitetet.”

Mattias Adolfsson
Ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Kalmar Kommun

KONTAKTA OSS