Historiska Kalmar

Kalmar är en stad full av kontraster. Här möts dåtid och nutid, avkoppling och puls. Historiska byggnader, kullerstensgator och vackra parker ger staden charm och karaktär. Samtidigt finns det ett stort utbud av butiker, restauranger och pubar. Det verkligt gamla Kalmar upplever du i Gamla Stan. Den gamla stadskärnan ligger en och en halv meter under markytan, men du kan se slingrande gränder, åldriga småhus och rester av den ursprungliga medeltida muren.

Upplevelser året runt

På promenad- och cykelavstånd kan du uppleva parker, ängar, hav, kullerstensgator, butiker, museer och kaféer. Och ett alldeles riktigt slott med tinnar och torn. Under hela året kan du njuta av konserter, teaterföreställningar och andra evenemang. I Kalmar finns det upplevelser året runt.

Idrottsstaden Kalmar

I Kalmar stoltserar vi med lag i högsta divisionerna i de största sporterna. Kalmar FF spelar i allsvenskan i fotboll och FBC Kalmarsund återfinns i innebandyns SSL. Faktum är att de flesta medlemsförbunden i Sveriges Riksidrottsförbund finns representerade i regionen. Våra 385 föreningar finns till för att just du, din partner eller dina barn ska kunna börja med den aktivitet som ni vill. Nära, tillgänglig och välkomnande. Sådan är idrottsstaden Kalmar.

Modern universitetsstad

Linnéuniversitetet är ett modernt och internationellt universitet – ett av Sveriges nyaste lärosäten. Universitetet bedriver utbildning och forskning i både Kalmar och Växjö. I möten mellan universitetet, näringslivet och samhället föds spännande och nyskapande idéer. Det nybyggda universitetet ligger centralt beläget invid Kalmar gästhamns glittrande vattenspegel.

Goda kommunikationer

Vill man göra utflykter finns regionens flygplats tio minuter från stadskärnan med flera dagliga avgångar till Stockholm, såväl Arlanda som Bromma, samt en omfattande chartertrafik. Direkttåg går till Malmö/Köpenhamn och Göteborg och till stambanan för vidare färd mot Stockholm tar det en dryg timme.

Text från bykalmar.com

KONTAKTA OSS